Volg mij op:

Tonpraten

Reeds vele jaren is Sem actief in het tonpraten


Eerst lokaal begonnen tijdens de Hooge Mierdse tonpraatavonden, daarna dezelfde buuts in wat aangrenzende dorpen gespeeld en dat werd steeds verder en verder. Nu staat hij elk jaar op diverse plekken in Brabant in de ton om één van zijn acts te brengen. Los van de optredens tijdens buut- en zittingsavonden lenen de acts zich ook goed als komisch intermezzo tijdens een bedrijfs- of familiefeest en kan de tekst ook op maat gemaakt worden op een thema of personen.


De acts:


Pieter van de HoogePlank

Hoewel zijn naam veel doet vermoeden, slaat Pieter de plank nog wel eens flink mis. Als internationaal, professioneel zwemmer timmert hij aan de weg en heeft hij al vele prijzen weten binnen te slepen……troostprijzen!

  • “Ik ben altijd al zo’n bange geweest. De eerste zwemles, droogzwemmen… was ik de eerste mee ‘n natte broek!”
  • “Ik heb ook een vriendin, Marleen Veldmuis. Pittig vrouwke jonge, die is nie vur de poes!”Amai de Reiziger

Amai is na zijn zoektocht naar een Valentijn een tijdje weg geweest naar Australië. Dit hilarische reisverhaal wil hij aan u kwijt!

  • “Ik hai een kamer in zo’n goeikoop hotelleke. Als de buurman een scheet liet, zee ik sorry!”
  • “Ik zeg tegen de vrouwke, doe men maar een ticket naar Australie. 1e of 2e klas vraagt ze. Ik zeg, ik heb mijn basisschool gewoon afgemaakt dank je wel!!”


Amai de Kapper

Amai is een vrolijke flapuit, die nog nooit een vriendje heeft gehad op Valentijnsdag. Hij is dan ook het hele jaar op zoek!

  • “Ik ben kapper van beroep. Ik heb ook een eigen zaak, kapsalon de knipnicht!”
  • “Nee ik ben nie zo’n sporter. Witte trouwens wa wel een sport vur men is, en eigelijk vur alle homo’s...boogschieten. Een bietje mikken op zun klèn rundje.”Denny de Dompteur

Denny is na een aantal baantjes bij het circus terecht gekomen als leeuwentemmer. Met zijn leeuwen maakt deze stotterende grapjas van alles mee.

  • “één van mijn leeuwen is momenteel geblesseerd….zweepslag!”
  • “Wij doen ook aan opvang van probleemdieren. Zo hebben wij een poes met het syndroom van schoonmoeder. Die mauwt den hele dag!”© 2014  Semtertainment